Placki bananowo-kokosowe, które przygotujesz w 5 minut!
Niezwykle prosty przepis na placki bananowe, które przygotujesz w pięć minut! Są pyszne, idealnie nadają się na śniadanie, a mimo tego że są wegańskie z pewnością będą smakować wszystkim, których nimi poczęstujesz. To jak - spróbujesz?
Wszystkie produkty niezbędne do przygotowania placków bez problemu kupisz w spożywczym sklepie lub markecie. Te placki są idealne dla osób, które z różnych powodów unikają produktów zawierających mleko, jaja oraz gluten. A do tego ich przyrządzenie jest bardzo proste i nie ma szans, żeby się nie udały.
Składniki (na 1 porcję)
- mąka kokosowa (1/2 szklanki)
- mleko roślinne (szklanka)
- otręby (2 łyżki stołowe)
- banan
- oliwa
Przygotowanie (5 minut)
Banana pokrój w plasterki i wrzuć do garnka lub miski. Następnie dodaj mąkę kokosową, otręby i mleko roślinne (użyłam migdałowego, ale nadawać się będzie każde inne), po czym wszystko zblenduj. Powstałą masę formuj w niewielkie placuszki i smaż na rozgrzanej na patelni oliwie aż zarumienią się.
Placki bardzo dobrze komponują się z lekko kwaskową konfiturą, np. z porzeczki.
Smacznego!
4 komentarze
Fajny pomysł, wykorzystam na...dzisiejszą kolację:D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Agnieszka cieszę się i mam nadzieję, że placki smakowały:)
UsuńŚwietny pomysł, lubię takie błyskawiczne dania :)
OdpowiedzUsuńCieszę się i zachęcam do przetestowania przepisu:)
Usuń